schriftzug folkeboot new 250x68

    Veranstaltungen

    27.04. - 28.04. Goldplakette Berlin
    04.05. - 05.05. 40. Eichhornregatta Staad Bodensee
    04.05. - 05.05. Håndværker Cup Jaegerspris
    04.05. - 05.05. Mailüftchen Essen
    11.05. - 12.05. ECK-Days Eckernförde
    25.05. - 26.05. Commodore Cup
    25.05. - 26.05. Dr. Günther-Sparr-Preis Berlin

    Classic Week 2024

    Logo Banner CW24

    Internationale Regatten

    GoldCup2022 Flyer 200x355

      6. - 12. Juli 2024

      Website Gold Cup 2024
      Hier registrieren

    20240126 Kerteminde

     

     

     

     

    Meldung Manage2Sail

     


    Änderungen der Klassenvorschriften

    nfia logo 99x100Die NFIA (Nordic Folkboat International Association) hat zwei Änderungen zu den Klassenvorschriften bekannt gegegben:

     1) 1.94(c) The manufacturer of the aluminium alloy mast is obligated to construct the mast in accordance with the current rules. The prototype has to be approved by NFIA.
    This amendment was discussed during the last AGM in Simrishamn and was unanimously agreed by the attendants.

    2) 2.216 to 2.219: IROKO is added as possible alternative for wooden components on the boat. This was decided by the Board for environmental reasons: As everybody knows, TEAK is from an environmental point of view a much endangered material. In order to provide an alternative which is not at risk but has similar characteristics, IROKO was chosen and is now permitted according to CR 2.216 to 2.219.

    Beide Punkte wurden bereits in den Nachrichten der Vorstandssitzung der NFIA vom November '18 mitgeteilt.
    Link NFIA Board Meeting

    Die aktuellen Klassenvoschriften sind auf der Website der NFIA vorhanden.
    Link NFIA Class Rules

    DFV Geschäftsstelle

    Deutsche Folkeboot Vereinigung e. V.
    Hans-Joachim Meyer
    Weinmeisterhornweg 89a
    13593 Berlin

    Tel: +49 30 362 25 52
    E-Mail: info(at)folkeboot.de

    Internationale Vereinigung

    Um unsere Webseite für Sie optimal zu gestalten und fortlaufend verbessern zu können, verwenden wir Cookies. Durch die weitere Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu.